טרקים בריו דה ז’ניירו ברזיל – מסלולי הליכה והרפתקאות בעיר הקסומה
ריו דה ז’ניירו (Rio de Janeiro) היא אחת הערים המרהיבות ביותר בברזיל ובעולם כולו. מוקפת בהרים מרשימים, חופים זהובים ויערות טרופיים, העיר מציעה שפע של מסלולי טרקים והליכה המשלבים נופים עוצרי נשימה, אתגר פיזי וחוויה תרבותית עשירה. בניגוד לדעה הרווחת, ריו אינה רק עיר של חופים וקרנבל – היא גם יעד מושלם למטיילים חובבי טבע והליכה, המציע מגוון רחב של מסלולים לכל רמת קושי וסגנון.
בשנים האחרונות, ריו דה ז’ניירו הפכה ליעד פופולרי במיוחד עבור מטיילים ישראלים, שמגלים את הפוטנציאל העצום של העיר כיעד לטרקים והליכה בטבע. השילוב של נופים מרהיבים, אקלים נוח במרבית חודשי השנה, ומסלולים מגוונים הופכים את ריו למקום אידיאלי לחובבי ההליכה ולמחפשי ריגוש כאחד.
הכנות לטרקים בריו דה ז’ניירו
לפני שצוללים לעולם המרתק של מסלולי ההליכה בריו, חשוב להתכונן כראוי למסע. האקלים הטרופי, הטופוגרפיה המגוונת, והאתגרים הייחודיים של העיר מחייבים תכנון מוקדם והצטיידות נכונה.
מתי כדאי לטייל?
העונה האידיאלית לטרקים בריו דה ז’ניירו היא בין החודשים מאי לספטמבר. בתקופה זו האקלים נוח יותר עם טמפרטורות ממוצעות של 18-25 מעלות ורמות לחות נמוכות יחסית. החודשים דצמבר עד מרץ הם החמים והלחים ביותר, עם טמפרטורות שיכולות להגיע ל-40 מעלות ולחות גבוהה, מה שעלול להפוך את הטיולים למאתגרים במיוחד.
כפי שאמר לי מדריך מקומי בריו: “הברזילאים רגילים לחום, אבל גם אנחנו מעדיפים לטייל בשעות הבוקר המוקדמות או אחר הצהריים המאוחרות בקיץ. אם אתם מתכננים טרק ארוך, צאו עם הזריחה – תזכו גם בנופים מדהימים וגם בטמפרטורות נוחות יותר.”
ציוד חיוני לטרקים
בניגוד לטרקים בדרום אמריקה שדורשים ציוד מיוחד, רוב המסלולים בריו דה ז’ניירו אינם מצריכים ציוד טכני מורכב, אך ישנם כמה פריטים שחיוני להביא:
- נעלי הליכה – חובה! חלק מהמסלולים עוברים בשטחים סלעיים ומשטחים חלקים.
- מים בשפע – לפחות 2 ליטר לאדם ליום טיול, בייחוד בעונות החמות.
- כובע רחב שוליים וקרם הגנה – השמש הברזילאית חזקה במיוחד.
- תרסיס דוחה יתושים – במיוחד בטרקים ביערות או באזורים לחים.
- מפות או אפליקציות ניווט – חשוב להצטייד במפות עדכניות או באפליקציות כמו Maps.me או AllTrails עם מסלולים שהורדו מראש.
- מזון אנרגטי – חטיפי אנרגיה, פירות יבשים ואגוזים הם מצוינים לטיולים ארוכים.
- חולצה להחלפה – הלחות בריו עלולה לגרום להזעה רבה.
- מצלמה – הנופים בריו הם מהיפים בעולם!
בטיחות וביטחון
ריו דה ז’ניירו היא עיר בטוחה למטיילים בחלק ניכר מהאזורים התיירותיים, אך כמו בכל עיר גדולה, חשוב לנקוט באמצעי זהירות:
- מומלץ לא לטייל לבד באזורים מבודדים, במיוחד בטרקים הפחות מתויירים.
- עדיף להשאיר חפצי ערך במלון ולקחת רק את המינימום הנדרש.
- לטרקים פופולריים כמו הר הקורקובדו או הפאו דה אסוקאר, כדאי לצאת בשעות האור ועדיף בקבוצה או עם מדריך מקומי.
- יש להתעדכן לגבי מצב הבטיחות באזור המתוכנן לטיול – חלק מהמסלולים עוברים בקרבת פבלות (שכונות עוני) שמצב הביטחון בהן יכול להשתנות.
“אנחנו הקאריוקות (תושבי ריו) אוהבים לעזור לתיירים,” אמר לי בעל מלון מקומי. “אל תהססו לשאול מקומיים לגבי בטיחות המסלולים, ותמיד עדיף להצטרף לקבוצות מאורגנות או לשכור מדריך מקומי בטרקים מאתגרים.”
הטרקים המובילים בריו דה ז’ניירו
ריו דה ז’ניירו מציעה מגוון עצום של מסלולי הליכה – החל מטיולים קצרים של שעה-שעתיים ועד מסלולים מאתגרים הדורשים יום שלם או יותר. להלן מבחר מהמסלולים המומלצים ביותר:
פדרה בוניטה (Pedra Bonita)
זהו אחד המסלולים האהובים ביותר על המטיילים הישראלים בריו, ולא בכדי. הטרק אל פדרה בוניטה (“האבן היפה”) מציע תמורה מקסימלית למאמץ מינימלי יחסית – טיפוס קצר יחסית של כ-30-40 דקות מוביל לתצפית מרהיבה על כל ריו דה ז’ניירו, משכונת סאו קונראדו, דרך חופי באהה דה טיז’וקה ועד לאיזור לבלון ופאו דה אסוקאר.
רמת קושי: קלה-בינונית
אורך המסלול: כ-2 ק”מ (הלוך ושוב)
זמן ממוצע: שעה וחצי עד שעתיים כולל עצירות לצילום
נקודת התחלה: שכונת סאו קונראדו, ליד רמפת הגלישה האווירית
המסלול מתחיל בשביל מסודר ומוצל יחסית שעובר בתוך היער האטלנטי. השביל עולה בהדרגה ואינו תלול במיוחד, מה שהופך אותו למתאים גם למטיילים בכושר בינוני. בסופו של המסלול מגיעים למשטח סלע רחב עם תצפית פנורמית של 360 מעלות. זו גם נקודת ההמראה של גולשי האוויר, ואם תגיעו בשעות המתאימות (בדרך כלל בין 10:00 ל-14:00) תוכלו לראות עשרות גולשים ממריאים אל הריק.
“פדרה בוניטה היא הטרק המושלם לבוקר הראשון בריו,” מספרת טל, מטיילת ישראלית שביקרה בעיר מספר פעמים. “המסלול קל יחסית, אבל התצפית בסוף כל כך מרשימה שאתה מרגיש ‘וואו, איזו עיר מדהימה!’.”
טיפ מקומי: הגיעו לפדרה בוניטה לקראת השקיעה כדי לצפות בשמש שוקעת מעל הרי ריו והאוקיינוס האטלנטי. קחו פנס ראש לירידה, ותוכלו ליהנות מהעיר המוארת.
פדרה דה גאבאה (Pedra da Gávea)
אחד הטרקים המאתגרים והמתגמלים ביותר בריו דה ז’ניירו. פדרה דה גאבאה הוא מונולית ענקי המתנשא לגובה של 844 מטר מעל פני הים. המסלול דורש כושר גופני טוב וניסיון בהליכה בשטח וכולל קטעי טיפוס באמצעות כבלים או “קראקינג” – טיפוס שבו משתמשים בסלעים ושורשים כמאחזים.
רמת קושי: קשה
אורך המסלול: כ-8 ק”מ (הלוך ושוב)
זמן ממוצע: 6-8 שעות
נקודת התחלה: בארה דה טיז’וקה, שביל פדרה דה גאבאה
המסלול מתחיל ביער עם שביל מסודר יחסית, אך במהרה הופך לאתגר של ממש. הקטע המפורסם ביותר במסלול הוא “כארסיניו” (Carrasqueira) – קטע תלול של טיפוס שדורש שימוש בידיים ובחבלים שהותקנו במקום. אחרי כשעתיים וחצי של טיפוס, מגיעים לפסגה המרהיבה עם תצפית 360 מעלות על כל ריו דה ז’ניירו.
“להגיע לפסגת פדרה דה גאבאה זו הייתה אחת החוויות הכי מרגשות שלי בדרום אמריקה,” משתף יואב, מטייל ישראלי. “הייתי בטרקים רבים, ובריו דווקא לא ציפיתי לאתגר כזה משמעותי. היה קשה, אבל התצפית מלמעלה על העיר הייתה שווה כל רגע.”
טיפ בטיחותי חשוב: למרות שאפשר לעלות לפדרה דה גאבאה באופן עצמאי, מומלץ מאוד לקחת מדריך מקומי או להצטרף לטיול מאורגן. הקטעים המאתגרים דורשים ניסיון, ובנוסף, חלק מהמסלול עובר ביער טיז’וקה (Tijuca Forest) שבאזורים מסוימים יכול להיות מסוכן מבחינה ביטחונית.
מסלול הדוס אירמאוס (Dois Irmãos)
טרק מפורסם נוסף בריו דה ז’ניירו הוא העלייה להר דוס אירמאוס, או “שני האחים” – הרים תאומים המשקיפים על שכונת לבלון ומציעים תצפית פנטסטית על מזרח ריו, כולל לגונת רודריגו דה פרייטס, איפנמה וקופקבנה.
רמת קושי: בינונית
אורך המסלול: כ-4 ק”מ (הלוך ושוב)
זמן ממוצע: 2-3 שעות
נקודת התחלה: ויאדושטו, שכונת ויטיגל
המסלול מתחיל באופן מעט לא שגרתי – יש לעלות במונית או באוטובוס לפבלת ויטיגל (Vidigal). משם עולים במוטו-טקסי (אופנוע-מונית) עד לנקודת ההתחלה של השביל. המסלול עצמו אינו ארוך במיוחד (כשעה וחצי עד שעתיים לכל כיוון) ומציע נופים משתנים של ריו והפבלות שלה.
בפסגת ההר נפרש לפניכם נוף עוצר נשימה של חופי ריו, הלגונה, וה’כריסטו רדנטור’ (פסל ישו) במרחק. זהו אחד המקומות הטובים ביותר לקבל תמונה פנורמית אמיתית של ריו על כל חלקיה – מהפבלות ועד השכונות היוקרתיות.
טיפ מקומי: בבוקר לפני העלייה, כדאי לעצור לארוחת בוקר ב-Bar do Alto בפבלת ויטיגל, הזדמנות לטעום את המטבח המקומי ולקבל אנרגיה לפני המסלול. מנה מומלצת שלהם היא “אסאי נה טיז’לה” – קערת אסאי מסורתית ברזילאית.
מסלול פארק לאז’י (Parque Lage)
מסלול מיוחד זה משלב היסטוריה, תרבות וטבע בריו. פארק לאז’י הוא גן בוטני מרהיב עם ארמון היסטורי במרכזו, וממנו יוצא אחד המסלולים המאתגרים יותר אל עבר פסל הכריסטו רדנטור.
רמת קושי: בינונית-קשה
אורך המסלול: כ-4 ק”מ (כיוון אחד)
זמן ממוצע: 2-3 שעות בעלייה
נקודת התחלה: פארק לאז’י, שכונת ז’רדים בוטניקו
המסלול מתחיל בגן הבוטני המקסים של פארק לאז’י, שכדאי להקדיש לו זמן לפני העלייה. ארמון לאז’י עצמו הוא בניין מרהיב מהמאה ה-19 שהוסב לבית ספר לאמנויות, ובחצרו בריכת שחייה מרשימה עם עמודים רומיים. מנקודה זו מתחיל המסלול אל הכריסטו רדנטור, שהוא חלק מיער טיז’וקה.
המסלול תלול למדי וכולל נופים מתחלפים – מג’ונגל עבות ועד תצפיות נוף פתוחות. נקודת השיא היא, כמובן, ההגעה לפסל ישו המפורסם, תצפית שאין דומה לה על העיר כולה.
“המסלול מפארק לאז’י לכריסטו הוא כמו לראות את כל ריו דה ז’ניירו בטיול אחד,” מספר דניאל, מדריך מקומי. “אתה מתחיל באחוזה היסטורית, עובר ביער אטלנטי מהמם, ומסיים באחד מסמלי התרבות הגדולים בעולם. איזה עוד טרק יכול להציע חוויה כזו?”
טיפ חשוב: יש לקחת בחשבון שכשמגיעים לפסגת הקורקובדו (שם ניצב פסל ישו), יהיו שם גם תיירים רבים שהגיעו ברכבל או ברכב. אם אתם רוצים לרדת באותה דרך, התחילו את המסלול מוקדם בבוקר כדי להספיק לחזור לפני החשיכה. לחלופין, אפשר לרדת ברכבל או במונית.
מסלול פדרה דו טלגרפו (Pedra do Telégrafo)
זהו אחד המסלולים הפופולריים ביותר בריו דה ז’ניירו בשנים האחרונות, בעיקר בזכות תמונה ויראלית אחת – סלע בולט המשמש כנקודת צילום שיוצרת אשליה של עמידה על צוק מעל תהום. אך מעבר לנקודת הצילום המפורסמת, מדובר במסלול פנורמי מרהיב עם נופים של חוף ג’ואטינגה וההרים המקיפים את ריו.
רמת קושי: קלה-בינונית
אורך המסלול: כ-3 ק”מ (הלוך ושוב)
זמן ממוצע: שעתיים עד שלוש (לא כולל זמן המתנה לצילום)
נקודת התחלה: חוף ג’ואטינגה (Barra de Guaratiba)
המסלול עצמו אינו מורכב במיוחד – שביל מסומן שעולה בהדרגה לאורך כ-1.5 ק”מ. האתגר העיקרי הוא השמש – המסלול חשוף ברובו, ובימים חמים עלול להיות מאתגר. בסופו של המסלול מגיעים לנקודת התצפית המפורסמת ולסלע הבולט שבו מצטלמים.
טיפ חשוב: הגעה לפדרה דו טלגרפו דורשת תכנון. המקום נמצא כ-60 ק”מ ממרכז ריו, באזור בארה דה גווארטיבה. כדאי להגיע מוקדם בבוקר (6:00-7:00) כדי להימנע מתורים ארוכים לצילום. בנוסף, אל תתעלמו מהאשליה האופטית – אין באמת תהום תחת הסלע, יש משטח נמוך יותר בהמשך.
“הלכנו עד פדרה דו טלגרפו והיינו בטוחים שזה יהיה סתם עוד ‘טרק לאינסטגרם’, אבל התפלאנו לטובה,” משתפת נועה, מטיילת ישראלית. “המסלול עצמו ממש יפה, ויש הרבה נקודות תצפית מרהיבות לאורך הדרך, לא רק בסלע המפורסם.”
טרקים ייחודיים וחוויות מיוחדות
טרק בפבלות ריו דה ז’ניירו
אחת החוויות הייחודיות בריו היא האפשרות לשלב טרקים עם ביקור בפבלות (רשתיאור מקומי לשכונות עוני) – חוויה חברתית ותרבותית מרתקת שמציגה צד אחר של העיר. ישנם מספר ארגונים מקומיים ומדריכים שמציעים סיורים התומכים בקהילה המקומית, ומשלבים הליכה בנופים מרהיבים עם היכרות של התרבות המקומית.
מומלץ במיוחד הטרק בפבלת ויטיגל שמשלב גם חלק מהעלייה לדוס אירמאוס, או סיור בפבלת רוטניה – אחת הפבלות הגדולות בריו שממנה יוצאות שבילי הליכה אל מרומי ההרים הסובבים.
חשוב לדעת: ביקור בפבלות צריך להיעשות רק עם מדריך מקומי שמכיר את האזור. רוב הפבלות היום בטוחות לביקור בליווי, אך המצב יכול להשתנות בהתאם לנסיבות מקומיות.
“כשביקרתי בפבלת ויטיגל עם מדריך מקומי, פגשתי אנשים מדהימים וראיתי את הצד האנושי של הפבלות שלא רואים בחדשות,” מספרת מירב, מטיילת ישראלית. “באמצע הסיור, עצרנו במאפייה מקומית קטנה, טעמנו פאו דה קייג’ו (לחמניות גבינה ברזילאיות) והמשכנו בטיפוס אל הדוס אירמאוס עם נקודת מבט אחרת לגמרי על העיר.”
טרק ליער טיז’וקה (Tijuca Forest)
יער טיז’וקה הוא אחד היערות האורבניים הגדולים בעולם, משתרע על שטח של כ-32 קמ”ר בלב ריו דה ז’ניירו. היער מציע עשרות מסלולי הליכה בדרגות קושי שונות, ממסלולים קצרים וקלים ועד טרקים מאתגרים.
אחד המסלולים המומלצים ביער טיז’וקה הוא המסלול לפיקו דה טיז’וקה (Pico da Tijuca) – הנקודה הגבוהה ביותר ביער בגובה 1,021 מטר. המסלול מתחיל בפראדה 12 (Praça Afonso Viseu) ונמשך כ-3 ק”מ לכל כיוון, עם עלייה מתונה בתחילה שהופכת תלולה יותר לקראת הפסגה.
ייחודו של היער: בניגוד לתדמית של ג’ונגל פראי, יער טיז’וקה הוא למעשה יער שניטע מחדש במאה ה-19, אחרי שנכרת כמעט לחלוטין לטובת גידול קפה. זהו אחד פרויקטי שיקום היערות המוצלחים הראשונים בעולם.
ביער פועלים מדריכים מורשים של הפארק הלאומי, וכדאי מאוד לשכור את שירותיהם כדי להכיר את מגוון בעלי החיים והצמחייה. למדריכים יש גם סיפורים מרתקים על ההיסטוריה של היער והעיר.
“יער טיז’וקה הוא פנינת טבע בלב עיר ענקית,” מסביר פדרו, מדריך טבע מקומי. “כשאתה הולך בשבילי היער, קשה להאמין שאתה נמצא בלב העיר השנייה בגודלה בברזיל. אפשר לראות קופים, טוקנים, ולפעמים אפילו עצלנים.”
טיול אופניים מסביב ללגונת רודריגו דה פרייטס
אף שאינו טרק במובן המסורתי של המילה, מסלול האופניים סביב לגונת רודריגו דה פרייטס (Lagoa Rodrigo de Freitas) הוא חוויה קלאסית בריו שמאפשרת להכיר את העיר מזווית אחרת. המסלול באורך כ-7.5 ק”מ מקיף את הלגונה ומציע נופים מרהיבים של הרי ריו, פסל ישו, והר הסוכר.
לאורך המסלול פזורות עמדות השכרת אופניים של Itaú (אופניים כתומים שניתן להשכיר באמצעות אפליקציה) ומסעדות רבות שכדאי לעצור בהן להתרעננות. זהו מסלול אהוב במיוחד על המקומיים בשעות הבוקר המוקדמות ולקראת השקיעה.
טיפ מקומי: לכו לנקודה המערבית של הלגונה, שם תמצאו את פארק Parque dos Patins. במתחם יש מסעדת Academia da Cachaça שמגישה את המשקה הלאומי של ברזיל במגוון טעמים, מקום מצוין לסיים בו את היום.
אוכל ופינוקים לאחר הטרק
אחרי טרק ארוך ומאתגר, אין כמו פינוק קולינרי מקומי להשלמת החוויה. ריו דה ז’ניירו מציעה שפע של אפשרויות למטיילים רעבים:
אסאי (Açaí)
הפינוק האולטימטיבי אחרי פעילות גופנית בברזיל הוא קערת אסאי – פרי סגול עם ערכים תזונתיים גבוהים שהפך לסופרפוד עולמי. בריו תמצאו דוכני אסאי בכל פינה, במיוחד לאורך החופים. מקום מומלץ במיוחד הוא Tacacá do Norte בשכונת פלמנגו, או Bibi Sucos באיפנמה.
שווארמה ברזילאית (Kibe)
הקיבה (Kibe) היא למעשה גרסה ברזילאית למאכל מזרח תיכוני – כדורי בשר מטוגנים עם בולגור, שהובאו לברזיל על ידי מהגרים לבנוניים. זהו מזון רחוב זול וטעים שאפשר למצוא כמעט בכל פינה. מומלץ במיוחד Quibe do Armênio בשכונת קופקבנה.
מסעדות שורסקאריה (Churrascarias)
אם אתם רוצים פינוק אמיתי אחרי טרק ארוך, אין כמו מסעדת שורסקאריה – מסעדת בשר ברזילאית מסורתית בסגנון “אכול כפי יכולתך”. מלצרים עם שיפודי בשר עצומים נעים בין השולחנות וחותכים לכם בשר טרי ישירות לצלחת. מסעדה מומלצת במיוחד היא Fogo de Chão או Porcão בריו דה ז’ניירו.
“אחרי שסיימנו את הטרק לפדרה דה גאבאה, הגענו לחוף של קופקבנה ושתינו מיץ קוקוס קר ישר מהפרי,” נזכרת תמר, מטיילת ותיקה בדרום אמריקה. “זו הייתה הגמולה המושלמת אחרי יום שלם של הליכה – הקוקוס הטרי ממלא את הגוף באלקטרוליטים ומרענן בצורה שאין דומה לה.”
התאמת מסלולי הטרקים לעונות השנה
אקלים ריו דה ז’ניירו משתנה לאורך השנה, וחשוב להתאים את המסלולים והציפיות בהתאם:
דצמבר-מרץ: עונה חמה וגשומה
זו תקופת הקיץ בברזיל, עם טמפרטורות שיכולות להגיע ל-40 מעלות ולחות גבוהה. בנוסף, זו גם העונה הגשומה, ולעיתים פורצים גשמים חזקים בשעות אחר הצהריים.
מסלולים מומלצים לעונה זו:
- טרקים קצרים בשעות הבוקר המוקדמות (לפני 10:00)
- פדרה בוניטה – מסלול מוצל יחסית
- מסלול הליכה בחופי ריו (מלבלון לאיפנמה) – עם אפשרות לקפיצה מרעננת לים
טיפ חשוב: בעונה זו, מומלץ לבדוק את תחזית מזג האוויר לפני יציאה לטרק. לעיתים נדירות, גשמים חזקים עלולים לגרום לסגירת מסלולים מסוימים עקב סכנת מפולות.
אפריל-נובמבר: עונה נעימה יותר
זו התקופה האידיאלית לטרקים בריו דה ז’ניירו. הטמפרטורות נעימות יותר, בין 18-25 מעלות, רמת הלחות נמוכה יותר, והגשמים פחות שכיחים.
מסלולים מומלצים לעונה זו:
- פדרה דה גאבאה – מסלול ארוך שדורש יום שלם
- מסלול פארק לאז’י לכריסטו רדנטור
- טרק ביער טיז’וקה
- פדרה דו טלגרפו
“החודש הטוב ביותר לטרקים בריו הוא יולי,” מספר גוסטבו, מדריך טיולים מקומי. “הטמפרטורות נעימות, השמיים בהירים, והנופים מרהיבים. זו גם עונת החופשות בברזיל, ולכן הפארקים והשבילים מטופחים ומתוחזקים היטב.”
תכנון מסלול טיול מושלם בריו דה ז’ניירו
על פי ניסיונם של מטיילים ישראלים רבים, מומלץ להקדיש לפחות 5-7 ימים לריו דה ז’ניירו כדי ליהנות ממגוון הטרקים והאטרקציות שהעיר מציעה. להלן דוגמא למסלול טיול של שבוע המשלב את מיטב הטרקים עם אטרקציות עירוניות:
יום 1: התאקלמות והכרת העיר
- בוקר: הגעה וצ’ק-אין במלון (מומלץ להתמקם בשכונות קופקבנה, איפנמה או לבלון)
- צהריים: טיול רגלי לאורך טיילת קופקבנה לאיפנמה – התאקלמות למזג האוויר והלחות
- אחר הצהריים: עלייה לפסל ישו (Cristo Redentor) ברכבל – להכרת העיר ממעוף הציפור
- ערב: ארוחת ערב בשכונת לאפה (Lapa) – מוקד החיים הליליים של ריו
יום 2: פדרה בוניטה
- בוקר: טרק לפדרה בוניטה – מסלול קל-בינוני לפתיחת הטיול
- צהריים: ארוחה קלה באזור סאו קונראדו
- אחר הצהריים: ביקור בגן הבוטני של ריו (Jardim Botânico)
- ערב: צפייה בשקיעה מחוף איפנמה
יום 3: דוס אירמאוס (Dois Irmãos)
- בוקר מוקדם: טרק לדוס אירמאוס דרך פבלת ויטיגל
- צהריים: ארוחת צהריים בשכונת לבלון
- אחר הצהריים: מנוחה או ביקור בשוק היפי של איפנמה (Hippie Fair Ipanema) – מתקיים בימי ראשון
- ערב: סנדוויצ’ים ומשקאות ב-Cervantes בקופקבנה – מסעדת רחוב אייקונית
יום 4: יום עירוני
- בוקר: עלייה להר הסוכר (Pão de Açúcar) – ברכבל או בטיפוס (למתקדמים)
- צהריים: ביקור במרכז העיר ההיסטורי (Centro)
- אחר הצהריים: ביקור במוזיאון לאמנות מודרנית (MAM)
- ערב: ארוחת ערב במסעדת שורסקאריה מסורתית
יום 5: פדרה דה גאבאה
- יום שלם: טרק לפדרה דה גאבאה (לבעלי ניסיון בטרקים, מומלץ עם מדריך)
- ערב: מנוחה וארוחת ערב קלה
יום 6: פארק לאז’י וכריסטו רדנטור
- בוקר מוקדם: טרק מפארק לאז’י לכריסטו רדנטור
- צהריים: ירידה ברכבל או ברכב מהכריסטו
- אחר הצהריים: מנוחה או ביקור בלגונת רודריגו דה פרייטס
- ערב: ארוחת ערב ומופע סמבה בשכונת לאפה
יום 7: יער טיז’וקה או פדרה דו טלגרפו
- בוקר: לבחירתכם – טרק ביער טיז’וקה או נסיעה לפדרה דו טלגרפו
- צהריים: יום חוף באיפנמה או קופקבנה
- ערב: ארוחת פרידה וקניית מזכרות
“כשהגענו לריו, חשבנו שנראה בעיקר את האטרקציות המפורסמות, אבל הטרקים שעשינו היו החלק הכי משמעותי בטיול,” משתפים אורי ושירה, זוג מטיילים ישראלים. “השילוב של נופים מרהיבים, אתגר פיזי, ומפגשים עם מקומיים לאורך המסלולים נתן לנו חוויה אותנטית של ריו שלא היינו מקבלים בשום דרך אחרת.”
ריו דה ז’ניירו היא אחת הערים היפות בעולם, והדרך הטובה ביותר לחוות את יופייה היא דרך הטרקים המגוונים שהיא מציעה. מהפסגות של הריה ניתן לראות את העיר באור אחר, להבין את המבנה הייחודי שלה, ולהתחבר לאנרגיה המיוחדת של המקום. בין אם אתם חובבי טרקים מנוסים או מטיילים שרק מחפשים חוויה שונה, ריו מציעה מסלול מתאים לכל אחד.
שאלות נפוצות על טרקים בריו דה ז’ניירו ברזיל
מהי העונה הטובה ביותר לטרקים בריו דה ז’ניירו?
העונה האידיאלית לטרקים בריו היא בין החודשים מאי לספטמבר. בתקופה זו האקלים נוח יותר עם טמפרטורות ממוצעות של 18-25 מעלות ורמות לחות נמוכות יחסית. החודשים דצמבר עד מרץ הם החמים והלחים ביותר, מה שעלול להפוך את הטיולים למאתגרים יותר.
האם צריך מדריך לטרקים בריו דה ז’ניירו?
לחלק מהמסלולים מומלץ מאוד לקחת מדריך מקומי, במיוחד לטרקים מאתגרים כמו פדרה דה גאבאה, או לטיולים העוברים ליד או דרך פבלות. לעומת זאת, מסלולים כמו פדרה בוניטה או דוס אירמאוס אפשר לעשות באופן עצמאי כשהמסלול מסומן היטב. מדריך מקומי יכול גם להעשיר את החוויה עם מידע על הטבע והתרבות המקומית.
אילו מסלולי טרקים מתאימים למשפחות עם ילדים?
למשפחות עם ילדים מומלצים המסלולים הקלים יותר כמו פדרה בוניטה, הטיול סביב לגונת רודריגו דה פרייטס (באופניים או ברגל), וחלק מהמסלולים ביער טיז’וקה. גם ביקור בפארק לאז’י (ללא העלייה לכריסטו) הוא חוויה נהדרת למשפחות. חשוב לקחת מספיק מים, להגן מהשמש ולצאת בשעות הבוקר המוקדמות.
איך מגיעים לנקודות ההתחלה של הטרקים השונים?
רוב נקודות ההתחלה של הטרקים נגישות בתחבורה ציבורית, מוניות או Uber. למסלול פדרה בוניטה אפשר להגיע באוטובוס לשכונת סאו קונראדו. לדוס אירמאוס מגיעים במונית לפבלת ויטיגל ומשם במוטו-טקסי עד נקודת ההתחלה. לפארק לאז’י יש קווי אוטובוס רבים המגיעים מאיפנמה וקופקבנה. המלון שלכם יוכל לעזור בהכוונה לתחבורה המתאימה.
האם הטרקים בריו דה ז’ניירו בטוחים?
רוב המסלולים בריו הם בטוחים כשמטיילים בשעות היום, בעיקר המסלולים הפופולריים יותר. יחד עם זאת, כדאי לנקוט באמצעי זהירות: לא לטייל לבד במסלולים מרוחקים, לא לקחת ציוד יקר ערך, ולהתעדכן במלון או במרכזי המידע לתיירים לגבי המצב הביטחוני באזורים שונים. בטרקים העוברים בקרבת פבלות או אזורים פחות תיירותיים, מומלץ לקחת מדריך מקומי.
האם צריך להזמין מראש סיורים מודרכים לטרקים?
בעונת התיירות הגבוהה (דצמבר-מרץ וגם יולי-אוגוסט) מומלץ להזמין מראש סיורים מודרכים לטרקים פופולריים. בשאר חודשי השנה אפשר בדרך כלל להזמין יום או יומיים מראש. ישנן חברות רבות המציעות סיורים בשפה האנגלית, ובחלק מהמקרים גם בעברית. המלון שלכם יוכל לסייע בהזמנת מדריך מתאים.
מהו המסלול המומלץ ביותר למי שיש לו רק יום אחד לטרק בריו?
למי שיש רק יום אחד לטרק בריו, המסלול המומלץ ביותר הוא פדרה בוניטה או דוס אירמאוס. שניהם מציעים תמורה מקסימלית למאמץ – טרקים של 2-3 שעות עם נופים מרהיבים. אם אתם מחפשים משהו אתגרי יותר, פדרה דה גאבאה היא אופציה מעולה, אך דורשת יום שלם וכושר גופני טוב. למי שמעדיף משהו עירוני יותר, מסלול פארק לאז’י לכריסטו רדנטור משלב טבע ותרבות באופן מושלם.
שם המסלול | רמת קושי | משך זמן | נקודת התחלה | האם נדרש מדריך? |
---|---|---|---|---|
פדרה בוניטה (Pedra Bonita) | קלה-בינונית | שעה וחצי – שעתיים | סאו קונראדו | לא בהכרח |
פדרה דה גאבאה (Pedra da Gávea) | קשה | 6-8 שעות | בארה דה טיז’וקה | מומלץ מאוד |
דוס אירמאוס (Dois Irmãos) | בינונית | 2-3 שעות | פבלת ויטיגל | מומלץ |
פארק לאז’י לכריסטו (Park Lage to Cristo) | בינונית-קשה | 2-3 שעות (עלייה) | פארק לאז’י | מומלץ |
פדרה דו טלגרפו (Pedra do Telégrafo) | קלה-בינונית | 2-3 שעות | חוף גווארטיבה | לא בהכרח |
יער טיז’וקה (Tijuca Forest) | משתנה לפי מסלול | 2-5 שעות | שער היער | מומלץ |
מקורות נוספים למידע על טרקים בריו דה ז’ניירו: למטייל – מסלולי טיול בריו ומוצ’ילר – מדריך לריו דה ז’ניירו