טרקים במנאוס ברזיל – המדריך המושלם לחובבי הרפתקאות באמזונס
מנאוס (Manaus) היא שער הכניסה העיקרי אל יער האמזונס המרהיב בברזיל, המציע חוויה ייחודית למטיילים המחפשים הרפתקאות בלב הטבע הפראי. עיר זו, הממוקמת בלב האמזונס, מהווה נקודת יציאה מושלמת לטרקים מרתקים שיאפשרו לכם לחוות מקרוב את עושר הטבע, המגוון הביולוגי העצום והתרבות המקומית המרתקת. מנאוס משלבת את קסמי העבר המפואר של תקופת שגשוג הגומי עם הטבע הייחודי של האזור, והיא מציעה למטיילים מגוון רחב של אפשרויות טיול, החל מטרקים קצרים ועד מסעות עומק בג’ונגל למשך מספר ימים. במאמר זה נסקור את הטרקים המרכזיים באזור מנאוס, נציע טיפים לתכנון טיול מוצלח ונחלוק מידע חשוב שיעזור לכם להפיק את המיטב מחוויית הטיול ביערות הגשם המרהיבים של האמזונס.
היכרות עם מנאוס – שער הכניסה לאמזונס
מנאוס, בירת מדינת אמזונס בצפון ברזיל, היא עיר מרתקת עם היסטוריה עשירה ונקודת יציאה אידיאלית לחקר יער האמזונס. העיר ממוקמת במפגש הנהרות ריו נגרו (Rio Negro) וריו סולימואס (Rio Solimões), המתמזגים ליצירת נהר האמזונס המפורסם. מפגש המים הזה, הידוע בשם “מפגש המים” (Encontro das Águas), מציג תופעת טבע ייחודית שבה המים הכהים של ריו נגרו והמים החומים של ריו סולימואס זורמים זה לצד זה למרחק של כ-6 קילומטרים מבלי להתערבב לחלוטין.
מנאוס חוותה תקופת שגשוג כלכלי מרשימה בסוף המאה ה-19 ותחילת המאה ה-20, כאשר הייתה מרכז עולמי לתעשיית הגומי. עדויות לעושר זה ניתן לראות בבניינים המפוארים כמו תיאטרון אמזונס (Teatro Amazonas), ארמון ריו נגרו (Palácio Rio Negro) והשוק המוניציפלי המפורסם. כיום, העיר מהווה מרכז תיירותי חשוב המציע למבקרים בה מגוון אטרקציות עירוניות לצד אפשרויות רבות לטרקים ביער האמזונס הסובב אותה.
האקלים והעונות המומלצות לטרקים במנאוס
האזור מתאפיין באקלים טרופי לח עם טמפרטורות גבוהות במהלך כל השנה. עם זאת, קיימים שני עונות עיקריות שחשוב להכיר לפני תכנון הטיול:
- העונה הגשומה (דצמבר-מאי): בתקופה זו כמות המשקעים גבוהה, והנהרות מגיעים לשיא גובהם. יתרונות העונה הגשומה כוללים אפשרות לשוט בקנו או סירה לעומק היער דרך אזורים שאינם נגישים בעונה היבשה, וצפייה במגוון רחב יותר של דגים. זוהי תקופה מצוינת לצלילה ולשיט בנהרות.
- העונה היבשה (יוני-נובמבר): בתקופה זו מפלס המים נמוך יותר, מה שמאפשר גישה קלה יותר לאזורי הג’ונגל היבשים. זוהי תקופה אידיאלית לטרקים רגליים בתוך היער, צפייה בחיות בר ומסעות קמפינג. אמנם יש פחות גשם, אך עדיין צפויים מטחי גשם קצרים כמעט מדי יום.
רבים מהמטיילים מעדיפים לבקר במנאוס בתקופות המעבר בין העונות (מאי-יוני או נובמבר-דצמבר), כאשר ניתן ליהנות מיתרונות שתי העונות – חלק מהנהרות עדיין מלאים מספיק לשיט, וחלק מהאזורים היבשים נגישים לטרקים רגליים.
סוגי הטרקים העיקריים באזור מנאוס
אזור מנאוס מציע מגוון רחב של טרקים המתאימים לרמות שונות של מטיילים. בניגוד לטרקים בהרים, הטרקים באמזונס מאופיינים בתנאי שטח ייחודיים, לחות גבוהה וסביבה עשירה במגוון ביולוגי. להלן הסוגים העיקריים של טרקים שניתן למצוא באזור:
טרקים יומיים בסביבת העיר מנאוס
אלו הם מסלולים קצרים יחסית, המתאימים למטיילים שזמנם מוגבל או לאלו שמעוניינים בטעימה ראשונית של חוויית הג’ונגל. הם מאפשרים לכם לחזור למלון בעיר בסוף היום:
- שמורת אדולפו דוקה (Adolpho Ducke Forest Reserve) – שמורת טבע הממוקמת בפאתי מנאוס ומציעה מסלולי הליכה מסומנים באורך של 2-5 ק”מ. כאן תוכלו לצפות במגוון צמחיה טרופית, ציפורים ולעתים אף בקופים וחיות קטנות אחרות.
- פארק מיני-בוסקה (MUSA – Museu da Amazônia) – פארק אקולוגי המציע מסלולי טיול מודרכים במשך כשעתיים-שלוש. הפארק כולל מגדל תצפית בגובה 42 מטר המאפשר מבט פנורמי על צמרות העצים ביער הגשם.
- שמורת ג’אנאוארי (Janauari Ecological Park) – אזור של יערות מוצפים (איגאפו) הנמצא כ-20 דקות בסירה ממנאוס. המקום משלב שיט בסירות קטנות עם טרקים קצרים על גשרים ושבילים מוגבהים.
אחד המדריכים המקומיים, קרלוס, מהחברה “Amazon Experience”, מספר: “הטרקים היומיים מושלמים למי שרוצה לחוות את האמזונס ללא צורך בהתארגנות מסובכת. אפילו בטיול של שעתיים-שלוש ניתן לראות מגוון עצום של צמחים, חרקים וציפורים שאי אפשר למצוא בשום מקום אחר בעולם.”
טרקים ליומיים עם לינה בג’ונגל
אלו הם מסלולים המאפשרים חוויה אותנטית יותר של חיי הג’ונגל, כולל לינה בלודג’ים אקולוגיים או מחנות בשטח:
- אזור שמורת הטבע של אנאווילהאנס (Anavilhanas) – אחד האזורים המרשימים ביותר, המציע טרקים בארכיפלג של איים על נהר הריו נגרו. כאן תוכלו ללון בלודג’ים אקולוגיים איכותיים כמו Anavilhanas Lodge או Amazon Ecopark, וליהנות מטרקים בני 2-3 שעות בבוקר ואחר הצהריים.
- אזור זויטייבו (Xixuaú) – מציע טרקים בג’ונגל פראי יחסית, בהובלת מדריכים מקומיים. הלינה כאן בסיסית יותר, בבקתות או האמוקים (ערסלים) עם רשתות נגד יתושים.
- אזור מאמירואה (Mamirauá) – שמורת טבע מרהיבה המציעה מסלולי הליכה על גשרים מוגבהים בתוך יערות מוצפים, עם אפשרות ללינה בלודג’ים צפים ייחודיים.
מתיו, מדריך ותיק בחברת “Amazon Great Tours”, משתף: “הלינה בג’ונגל היא חוויה שאי אפשר להשוות לשום דבר אחר. לשמוע את קולות היער בלילה, לצאת לטרק בשעות הזריחה כשהג’ונגל מתעורר לחיים, ולצפות בכוכבים דרך צמרות העצים – אלו רגעים שנחרטים בזיכרון לתמיד.”
מסעות עומק לג’ונגל (3-7 ימים)
אלו הם טרקים ארוכים המיועדים למטיילים המחפשים חוויה אותנטית ומעמיקה ביער האמזונס. המסלולים הללו דורשים הכנה מוקדמת, כושר גופני סביר והתאקלמות לתנאי השטח:
- מסע בשמורת ז’או (Jaú National Park) – שמורת הטבע הגדולה ביותר בברזיל של יער גשם טרופי, המציעה טרקים של מספר ימים בליווי מדריכים מומחים. התוואי משלב הליכה ביער עם שיט בקנו בנהרות קטנים.
- טרק יאנומאמי (Yanomami Trek) – מסע אתנוגרפי הכולל ביקור בכפרים של שבט היאנומאמי, אחד השבטים הילידים הגדולים באמזונס. מסלול זה דורש אישורים מיוחדים ומדריך מקומי.
- טרק הנהר הלבן (Rio Branco Trek) – מסלול מאתגר לאזורים פחות מתוירים, המשלב הליכה ושיט בסירות קטנות, עם לינה בערסלים בג’ונגל וביקור באזורים בתוליים.
פאולה, מטיילת ישראלית שהשתתפה במסע בן 5 ימים בג’ונגל, מספרת: “זו הייתה אחת החוויות המטלטלות בחיי. אחרי היום השני כבר הרגשתי חיבור עמוק לסביבה. למדתי להקשיב לקולות היער, לזהות צמחי מרפא בעזרת המדריך המקומי, ולחיות בפשטות הרחק מכל הנוחות המודרנית. זה היה קשה פיזית, אבל ההעצמה שחשתי הייתה שווה כל רגע.”
המסלולים המומלצים ביותר לטרקים במנאוס
לאחר שהכרנו את סוגי הטרקים השונים, הנה כמה מהמסלולים הספציפיים והמומלצים ביותר באזור מנאוס, עם פירוט מעמיק על כל אחד מהם:
טרק “מפגש המים וג’ונגל הלוג’י” (יום אחד)
זהו אחד המסלולים הפופולריים ביותר, המשלב את התופעה המרהיבה של מפגש המים עם טרק בג’ונגל:
- נקודת התחלה: נמל מנאוס (Manaus Harbor)
- אורך המסלול: 4-5 שעות כולל הנסיעות
- רמת קושי: קלה עד בינונית
- אטרקציות במסלול: צפייה במפגש המים המרהיב, טרק רגלי של כשעתיים ביער גשם, אפשרות לצפייה בקופים וציפורים, ביקור אצל משפחה מקומית וסיור בבית צף (מקומיים שחיים על הנהר).
“טרק מפגש המים וג’ונגל הלוג’י מציע טעימה מושלמת של האזור למטיילים שזמנם מוגבל,” אומר רפאל, מדריך ותיק מחברת “Amazon Experiences”. “המיוחד במסלול הזה הוא השילוב של תופעת טבע ייחודית – המים השחורים והחומים שאינם מתערבבים – עם הליכה בג’ונגל אותנטי ומפגש עם אורח החיים המקומי. בזמן הטרק אנחנו מראים למטיילים צמחי מרפא מקומיים, מלמדים טכניקות הישרדות ביער ומספקים הצצה לאקולוגיה המורכבת של האמזונס.”
טיפ מקומי: הקפידו להגיע עם בגדים קלים אך ארוכים, נעליים סגורות עמידות במים, כובע רחב שוליים, דוחה יתושים וכמות נדיבה של מים. חברות רבות מציעות את הטיול הזה, אך מומלץ לבחור בחברה המועסקת מדריכים מקומיים עם ידע נרחב על האקולוגיה של האזור, כמו Amazon Gateways או Amazon Explorers.
טרק “יערות הצפה של ז’אנאוארי” (יום-יומיים)
פארק אקולוגי ז’אנאוארי נמצא במרחק קצר ממנאוס ומציע חוויה ייחודית של טרק ביערות הצפה (Igapós):
- נקודת התחלה: הפלגה קצרה מנמל מנאוס
- אורך המסלול: יום שלם או לינה בלודג’ מקומי
- רמת קושי: קלה
- אטרקציות במסלול: שיט בסירות קטנות (קנו) בין העצים המוצפים, הליכה על גשרים מוגבהים, צפייה בפרחי הלוטוס הענקיים (Victoria Regia), דיג פיראניות (catch and release), אפשרות לצפות בדולפיני הנהר הוורודים והאפורים.
זהו מסלול מושלם למשפחות ולמטיילים שמעוניינים בטבע אך מעדיפים תנאים נוחים יחסית. בעונה הגשומה (דצמבר-מאי) המים מגיעים לגובה רב ומאפשרים שיט מרהיב בין צמרות העצים. בעונה היבשה (יוני-נובמבר) חלק מהאזורים מתייבשים, מה שמאפשר גישה רגלית לאזורים שבדרך כלל מוצפים.
קרולינה, ביולוגית ומדריכת טיולים בפארק, מסבירה: “יערות ההצפה של האמזונס הם ביוספרה ייחודית שמשתנה דרמטית בין העונות. התאימו את הביקור שלכם לעונה: בעונה הגשומה תוכלו לשוט בקנו בין העצים המוצפים ולראות חיות כמו עצלנים וקופים מקרוב, ובעונה היבשה תגלו צמחייה ייחודית ותוכלו לצעוד בשבילים שבדרך כלל נמצאים מתחת למים.”
טרק “אנאווילהאנאס: לב האמזונס” (3-4 ימים)
שמורת אנאווילהאנאס מכילה את הארכיפלג של איי נהר השני בגודלו בעולם, ומציעה אחד המסעות העשירים ביותר באמזונס:
- נקודת התחלה: העיר נובו איירו (Novo Airão), כשעתיים ממנאוס
- אורך המסלול: 3-4 ימים, לינה בלודג’ים או מחנות
- רמת קושי: בינונית
- אטרקציות במסלול: טרקים יומיים ביערות בתוליים, שיט בין האיים, צפייה בדולפיני הנהר, ביקור בכפרים מקומיים, לילות האזנה לקולות הג’ונגל וטרקים לילה לצפייה בבעלי חיים ליליים.
מסלול זה התפתח לאחד הפופולריים ביותר עבור מטיילים המחפשים חוויה עמוקה באמזונס. השמורה מספקת מגוון עשיר של נופים ובתי גידול, מיערות הצפה ועד יערות טרה פירמה (אדמה יציבה). הלודג’ים באזור מציעים רמות שונות של נוחות, מהפשוטים ועד למפוארים.
יתרון בולט של המסלול הזה הוא האיזון בין נגישות לאותנטיות. מרבית האזור נשמר בצורתו הטבעית, אך קיימות תשתיות מספקות למטיילים. הטרקים היומיים בדרך כלל נמשכים 3-4 שעות בהובלת מדריכים מקומיים.
מישל, מטייל צרפתי שהשלים את הטרק, משתף: “ביום השלישי התעוררנו לפני הזריחה ויצאנו לשיט שקט בקנו. הערפל נמוג לאט מעל המים החשוכים, וכל היער התעורר מסביבנו – צרחות של קופים, שירה של ציפורים, ולפתע שני דולפינים ורודים צצו ליד הסירה שלנו. זה היה רגע קסום שאי אפשר לתאר במילים.”
לתכנון המסלול, מומלץ ליצור קשר עם חברת “Katerre Expeditions” או “Amazon Tupé Lodge” שמתמחות באזור זה ומעסיקות מדריכים מקומיים עם ידע עמוק על השמורה.
טרק “מסע השבטים של ריו נגרו העליון” (5-7 ימים)
למטיילים המחפשים חוויה אותנטית ועמוקה יותר, טרק זה מציע הזדמנות נדירה להכיר את אורח החיים של קהילות שבטיות באגן הריו נגרו העליון:
- נקודת התחלה: טיסה קצרה ממנאוס לסאו גבריאל דה קאצ’ואירה (São Gabriel da Cachoeira)
- אורך המסלול: 5-7 ימים
- רמת קושי: גבוהה
- אטרקציות במסלול: טרקים ביערות בראשית, מפגש עם קהילות משבטי בניווה (Baniwa), טוקנו (Tukano) ודסנה (Desana), למידת טכניקות ציד ואיסוף מסורתיות, לינה בכפרים מסורתיים או במחנות ג’ונגל.
זהו מסע מאתגר הדורש הכנה מוקדמת, אישורים מיוחדים (שחברות הטיולים מסדירות) וגישה מכבדת. המסלול מאפשר הבנה עמוקה יותר של היחסים המורכבים בין האדם והטבע באמזונס, דרך המסורות העתיקות של השבטים המקומיים.
אנדרה, אנתרופולוג ומדריך במסלול זה, מדגיש: “כשמטיילים עם הקהילות המקומיות, לומדים שהג’ונגל הוא לא רק מערכת אקולוגית – הוא גם בית מרפא, מזון, כלי עבודה וחלק בלתי נפרד מהתרבות והרוחניות. המסורת של השבטים כוללת ידע עמוק על האיזון האקולוגי, ואנחנו יכולים ללמוד רבות מהגישה הזו.”
המסע כולל הליכה של 5-10 ק”מ ביום, לעתים בתנאי שטח מאתגרים, ומתאים למטיילים עם כושר גופני טוב וניסיון קודם בטרקים. חלק מהלינות הן בכפרים מסורתיים על רצפות עץ או בערסלים.
טרק “יום הצפה של ג’אואפרי” (יומיים)
אזור ג’אואפרי (Jauaperi) מציע חוויה ייחודית של שילוב בין טרק ג’ונגל קלאסי לבין הכרות עם פרויקטים של שימור וקיימות:
- נקודת התחלה: הפלגה של כ-3 שעות מנובו איירו
- אורך המסלול: יומיים עם לינה בלודג’ אקולוגי
- רמת קושי: קלה-בינונית
- אטרקציות במסלול: טרקים ביער גשם לא מופר, ביקור בפרויקטים של שימור צבי נהר ותנינים, פעילות עם קהילה מקומית, דיג מסורתי, שיט בנהר ג’אואפרי הנקי.
מסלול זה מומלץ במיוחד למטיילים המתעניינים באקולוגיה ושימור. חלק מהלודג’ים באזור, כמו Amazon Turtle Lodge, פועלים בשיתוף עם קהילות מקומיות ומשקיעים בפרויקטים של שימור ופיתוח בר-קיימא.
מוניקה, ביולוגית העובדת באחד מפרויקטי השימור, מספרת: “האזור הזה הוא דוגמה מרתקת לאיך תיירות אקולוגית אחראית יכולה לתרום לשימור הטבע. כשמטיילים משתתפים בשחרור צבי נהר צעירים או לומדים על תכניות הניטור של התנינים, הם מבינים את המורכבות של המערכת האקולוגית ואת החשיבות של שמירה עליה.”
הטרקים באזור כוללים הליכה של 2-3 שעות בבוקר וסיורים נוספים אחר הצהריים. המסלולים עוברים בין יערות ראשוניים, ברכות טבעיות ויערות הצפה, ומציעים הזדמנויות מעולות לצפייה בציפורים וקופים.
ציוד חיוני לטרקים באמזונס
בניגוד לטרקים הרריים, טרקים באמזונס מציבים אתגרים ייחודיים בשל הלחות הגבוהה, החום, היתושים והתנאים המשתנים. הנה רשימה מפורטת של הציוד החיוני:
ביגוד ופריטים אישיים
- בגדים קלים ומאווררים – חולצות ארוכות ומכנסיים ארוכים מבדים נושמים המתייבשים במהירות. בגדים ארוכים מגנים מפני יתושים, שריטות וקרני השמש.
- כובע רחב שוליים – להגנה מהשמש והגשם.
- גרביים גבוהות וחזקות – מומלץ להביא כמה זוגות, כי הם יהיו רטובים רוב הזמן.
- נעליים אטומות למים / מגפי הליכה – ציוד חיוני. חלק מהחברות מספקות מגפי גומי, אך כדאי לבדוק מראש.
- סנדלי הליכה – לשימוש במחנה ולחציית נחלים.
- בגד ים – לשחייה במקומות בטוחים ומאושרים.
- גשמייה קלה / פונצ’ו – מאחר והגשמים יכולים להתחיל בפתאומיות.
- כפפות קלות – להגנה מפני שריטות בזמן הטרק.
ציוד הגנה ורפואי
- תרסיס דוחה יתושים עם DEET – בריכוז של לפחות 30%.
- קרם הגנה מהשמש – עם מקדם הגנה גבוה (SPF50+).
- משחה אנטי-בקטריאלית – לטיפול בשריטות ופציעות קלות.
- תרופות אישיות – כולל משככי כאבים, אנטיביוטיקה (בהתייעצות עם רופא), תרופות נגד שלשול.
- טבליות לטיהור מים – למקרה חירום.
- אלכוג’ל – לחיטוי ידיים.
- ערכת עזרה ראשונה בסיסית – הכוללת פלסטרים, תחבושות, אלכוהול רפואי, וצמר גפן.
ציוד צילום והתמצאות
- מצלמה עמידה במים – או נרתיק אטום למצלמה.
- משקפת – להתבוננות בבעלי חיים וציפורים.
- פנס ראש עמיד במים – חיוני לטרקים לילה ולהתארגנות בשטח.
- סוללות נטענות וסוללת גיבוי – אפשרויות טעינה מוגבלות בג’ונגל.
- שקיות אטומות למים – להגנה על מסמכים, טלפונים וציוד אלקטרוני.
פדרו, מדריך טרקים ותיק במנאוס, מדגיש: “הטעות הגדולה ביותר שמטיילים עושים היא להביא יותר מדי ציוד. זכרו שאתם נושאים הכל על הגב בלחות של 90% ובחום של 32 מעלות. התמקדו בפריטים החיוניים והקלים, והקשיבו להמלצות המדריכים המקומיים לגבי מה באמת צריך.”
טיפ מקומי: “בהרבה מקרים, עדיף לקנות חלק מהציוד בשוק של מנאוס – במיוחד פריטים כמו כובעים, פונצ’ו, משקפי שמש זולים וכדומה. הם מותאמים לתנאי האקלים המקומיים, וגם אם יינזקו או יאבדו, הנזק הכלכלי קטן.”
התארגנות לטרקים והמלצות לחברות מובילות
לאור המורכבות של השטח והצורך בהיכרות עם הסביבה, כמעט כל הטרקים באזור מנאוס מתבצעים דרך חברות מאורגנות או מדריכים מקומיים. הנה מספר המלצות חשובות:
התארגנות מוקדמת
- הזמנה מראש – בעונת התיירות הגבוהה (יולי-אוגוסט ודצמבר-ינואר), מומלץ להזמין טרקים לפחות חודש-חודשיים מראש.
- חיסונים – חיסון נגד קדחת צהובה הוא חובה למטיילים באמזונס. בנוסף, מומלץ להתייעץ עם רופא לגבי חיסונים נגד טיפוס, הפטיטיס A ו-B וטיפול מונע למלריה.
- ביטוח נסיעות – ודאו שהביטוח מכסה פעילויות אתגר וטרקים ביער גשם, כולל אפשרות פינוי אווירי במקרה חירום.
- כושר גופני – הכנה פיזית בסיסית, כולל הליכות ותרגילי סיבולת, תעזור לכם ליהנות יותר מהחוויה.
חברות טרקים מובילות במנאוס
להלן רשימת חברות מומלצות המציעות טרקים באיכות גבוהה, עם מדריכים מנוסים ויחס אישי:
שם החברה | התמחות | טווח מחירים (דולר) | יתרונות |
---|---|---|---|
Amazon Gero Tours | מסעות עומק, 3-7 ימים | 300-900$ | מדריכים מקומיים, קבוצות קטנות (מקס’ 8) |
Amazon Experience | טרקים משפחתיים, טרקים יומיים | 80-350$ | דוברי אנגלית, מתאימים למתחילים |
Katerre Expeditions | טרקים אתנוגרפיים, שמורת אנאווילהאנאס | 400-1200$ | מומחיות בתרבות השבטית, לינה איכותית |
Amazon Great Tours | טרקים בינוניים 2-4 ימים | 200-600$ | מדריכים דוברי עברית לתיירים ישראליים |
Iguana Turismo | טרקים אקולוגיים, צפרות | 150-800$ | התמחות בצילום טבע ותצפיות בעלי חיים |
גדי, מטייל ישראלי שביקר במנאוס, ממליץ: “הטרק שעשיתי עם Amazon Great Tours היה הדובדבן שבקצפת הטיול בברזיל. המדריך גילמר דאג לחוויית ג׳ונגל מסחררת, שבה הכל התנהל בצורה יוצאת מן הכלל – מהאוכל והלינה, דרך ההסעות והדרך עצמה. היה מרתק לראות איך הוא מזהה חיות וצמחים שלעולם לא הייתי מבחין בהם לבד.”
חשוב לשים לב: המחירים יכולים להשתנות בהתאם לעונה, גודל הקבוצה ורמת השירותים. בדרך כלל, המחיר כולל הסעות, לינה, ארוחות וציוד בסיסי. בדקו מראש מה כלול ומה לא.
טיפים לבחירת חברת טרקים
- בדקו ביקורות – אתרים כמו TripAdvisor, Booking ופורומים למטיילים מספקים ביקורות אמיתיות של מטיילים קודמים.
- שאלו על המדריכים – איכות המדריך היא גורם מכריע בחוויה. ודאו שהמדריכים הם מקומיים עם ידע עמוק על האזור.
- בדקו את גודל הקבוצה – קבוצות קטנות (4-8 אנשים) מאפשרות חוויה אינטימית יותר וסיכוי גבוה יותר לראות בעלי חיים.
- בררו על נושאי בטיחות – שאלו על ציוד עזרה ראשונה, פרוטוקול למקרי חירום ואמצעי תקשורת בשטח.
- בדקו אם החברה פועלת באופן אקולוגי ואחראי – חברות הפועלות בשיתוף עם קהילות מקומיות ומקפידות על שמירת הטבע יספקו חוויה אותנטית ואחראית יותר.
חוויית הלינה בטרקים באמזונס
אחד המרכיבים המשמעותיים בחוויית הטרק באמזונס היא הלינה, שיכולה להיות אתגרית ויוצאת דופן. בהתאם לסוג הטרק ולתקציב, קיימות מספר אפשרויות לינה:
לודג’ים אקולוגיים בג’ונגל
אלו הם מבנים אקולוגיים הבנויים מחומרים מקומיים, המשתלבים בסביבה הטבעית אך מספקים את הנוחות הבסיסית למטייל:
- יתרונות: מיטות נוחות, אמצעי הגנה מיתושים, שירותים ומקלחות (לרוב משותפים), לעתים חשמל בשעות מסוימות.
- מיקום: הלודג’ים ממוקמים בנקודות אסטרטגיות בג’ונגל, לרוב ליד נהרות או נקודות תצפית מיוחדות.
- אופי: רוב הלודג’ים מציעים מטבח משותף עם אוכל מקומי, אזורי ישיבה ומרפסות תצפית.
לודג’ים מומלצים במיוחד הם Amazon Ecopark Lodge, Juma Lodge ו-Uakari Floating Lodge. רמת המחירים נעה בין 70$ ל-200$ ללילה לאדם, כולל ארוחות ופעילויות.
לינה בכפרים מקומיים
חלק מהטרקים כוללים לינה בכפרים מקומיים, המאפשרת הצצה אותנטית לאורח החיים באמזונס:
- אופי הלינה: בבתי משפחות מקומיות, לרוב בערסלים (האמוקים) או על מחצלות, לפעמים בבקתות אורחים נפרדות.
- שירותים: בסיסיים מאוד, שירותים פשוטים ולעתים מקלחות הכוללות שפיכת מים מדליים.
- חוויה: ארוחות משותפות עם המשפחה המארחת, לעתים פעילויות כמו הכנת קסבה (לחם מקומי), אריגת סלים או שזירת ערסלים.
ג’וליה, מטיילת שלנה בכפר בשמורת ז’או, מספרת: “הלינה בכפר הייתה רחוקה מכל מה שהכרתי, אבל גם החוויה העוצמתית ביותר. הערסל שלי היה תלוי בבקתה פתוחה, ובלילה הקשבתי לקולות הג’ונגל ולסיפורים של המשפחה המקומית. האוכל היה פשוט אך טעים להפליא – דגים טריים שנתפסו באותו יום, פירות טרופיים והרבה מנייוק (שורש מקומי).”
מחנות בג’ונגל
לחובבי הרפתקאות, ישנם טרקים הכוללים לינה במחנות זמניים בלב הג’ונגל:
- מבנה: לרוב מדובר בהקמת ערסלים מוגנים ביריעות נגד גשם ויתושים בין העצים.
- אתגרים: רמת הנוחות מינימלית, וישנה התמודדות עם תנאי השטח, יתושים וקולות הג’ונגל בלילה.
- חוויה: ישנה תחושה עמוקה של חיבור לטבע, אפשרות לצאת לטרקי לילה לזיהוי חיות, והזדמנות לראות את כוכבי האמזונס דרך פתחים בצמרות העצים.
המדריך פבלו מסביר: “כשלנים בג’ונגל, יש פרוטוקול בטיחותי מחמיר. אנחנו תמיד בוחרים מקומות מוגנים מהצפות פתאומיות, רחוקים מקני נמלים או דבורים, ומבצעים סריקה יסודית של האזור. הערסלים שלנו מוגנים ברשתות צפופות נגד יתושים, והמחנה מוקף ‘מעגל בטיחות’ של צמחים דוחי חרקים.”
ציוד שינה חשוב להביא
ללא קשר לסוג הלינה שבחרתם, יש כמה פריטים חשובים שכדאי להביא איתכם:
- רשת יתושים אישית – גם אם החברה מספקת, כדאי להביא רשת נוספת ליתר ביטחון.
- שק שינה דק – אמנם חם באמזונס, אך שק שינה דק יכול להוסיף שכבת הגנה מיתושים ונוחות.
- כרית מתקפלת קטנה – תוספת נוחות משמעותית, במיוחד בערסלים.
- פנס ראש – חיוני לתנועה בלילה.
- אטמי אוזניים – הג’ונגל רועש מאוד בלילה, במיוחד בשעות הזריחה והשקיעה.
- מגבת מיקרופייבר – קלה, מתייבשת מהר ושימושית מאוד.
אתגרים ותנאי מזג האוויר בטרקים במנאוס
הטרקים באזור מנאוס והאמזונס מציבים אתגרים ייחודיים שחשוב להכיר ולהתכונן אליהם מראש:
אקלים ומזג האוויר
האקלים באמזונס הוא טרופי לח, עם רמות גבוהות של לחות שמשפיעות משמעותית על החוויה:
- טמפרטורה: נעה סביב 27-33 מעלות במהלך היום, ויורדת ל-20-25 מעלות בלילה.
- לחות: הלחות היא האתגר העיקרי, עם אחוזים הנעים בין 80% ל-95%, מה שגורם לכל מאמץ להרגיש מוכפל.
- גשמים: אפילו בעונה “היבשה”, גשמים קצרים אך עזים מתרחשים לעתים קרובות. הגשם יכול לרדת פתאום ולהפסיק באותה פתאומיות.
כדי להתמודד עם האקלים, מרבית הטרקים מתחילים מוקדם בבוקר (5:00-6:00), עוצרים למנוחה בשעות החמות של היום (12:00-15:00), וממשיכים בשעות אחר הצהריים המאוחרות.
אתגרי השטח
השטח ביערות האמזונס מציג אתגרים ייחודיים שמשפיעים על חוויית הטרק:
- אדמה בוצית: במיוחד בעונה הגשומה, השבילים יכולים להפוך לבוציים מאוד ומקשים על ההליכה.
- נהרות וגדות משתנות: מפלס המים משתנה במהירות, והנהרות שניתן לחצות בבוקר עשויים להיות מסוכנים לחציה אחר הצהריים.
- צמחייה צפופה: השבילים צרים ולעתים קרובות נסגרים על ידי צמחייה שצומחת במהירות. המדריכים משתמשים לעתים במצ’טות לפלס את הדרך.
- בעלי חיים ומזיקים: מלבד יתושים, יש להיזהר מנמלים נושכות, עכבישים, נחשים ועקרבים. המדריכים יודעים לזהות ולהימנע מסכנות אלו.
רוב מדריכי הטרקים ילמדו אתכם טכניקות הליכה בג’ונגל, כמו איך לזהות אדמה יציבה, להימנע מאזורים בוציים, ואיך לנוע בשבילים צרים.
טיפים להתמודדות עם אתגרי הטרק
להלן מספר טיפים חשובים להתמודדות מוצלחת עם האתגרים:
- התאקלמות: הקדישו יום או יומיים להתאקלמות במנאוס לפני יציאה לטרקים ארוכים.
- הידרציה: שתו הרבה מים, אפילו כשאינכם חשים צמא. איבוד הנוזלים בלחות גבוהה הוא משמעותי מאוד.
- מנוחה: השתמשו בעצירות לשתייה ורענון. אל תתביישו לבקש הפסקות נוספות אם אתם זקוקים להן.
- הגנה מהשמש והיתושים: חדשו מריחה של קרם הגנה ודוחה יתושים מדי שעתיים, או לאחר הזעה משמעותית.
- הקשבה למדריך: המדריכים המקומיים מכירים את השטח ואת הסכנות. הישמעו להוראותיהם בכל הנוגע לסכנות ולהתנהלות בג’ונגל.
לורנה, מדריכת טרקים ותיקה, משתפת: “ההבדל בין טרק נעים לטרק קשה הוא לעתים קרובות עניין של ציפיות והכנה נכונה. מטיילים שמגיעים מוכנים מבחינה מנטלית לאתגרים, משתמשים בציוד הנכון ומקשיבים להנחיות, יכולים להפוך את האתגרים לחלק מהחוויה במקום למכשול.”
אוצרות הטבע והתרבות בטרקים במנאוס
אחת הסיבות העיקריות לביצוע טרקים באזור מנאוס היא החשיפה לאוצרות הטבע והתרבות הייחודיים של האמזונס. הנה מבט מעמיק על מה שתוכלו לגלות במהלך הטרקים:
מגוון ביולוגי עשיר
יער האמזונס ידוע כאחד האזורים העשירים ביותר בעולם מבחינת מגוון ביולוגי. במהלך הטרקים, ניתן לצפות במגוון עצום של בעלי חיים וצמחים:
- קופים: קיימים מספר מינים של קופים באזור מנאוס, כולל קופי הקפוצ’ין, קופי הענק (Howler Monkeys) הידועים בשאגותיהם הקולניות, וקופי הטמרין הזעירים.
- ציפורים: האמזונס הוא גן עדן לצפרים, עם מגוון עצום של טוקנים, תוכים (כולל המקאו הצבעוני), אנפות, עיטים, ועוד מאות מינים.
- זוחלים ודו-חיים: תנינים, צבים, צפרדעים מרעילות ומגוון של נחשים, כולל האנקונדה המפורסמת.
- דגים: נהרות האמזונס מכילים אחד ממגווני הדגים העשירים ביותר בעולם, כולל פיראניות, סוגי דגי חתול ענקיים, ודולפיני הנהר הוורודים והאפורים היחודיים.
- חרקים: פרפרים צבעוניים, חיפושיות, נמלים וטרמיטים מהווים חלק משמעותי מהמערכת האקולוגית, וטרקים עם מדריכים טובים ישלבו הסברים על תפקידם המרכזי.
פביאנו, ביולוג וותיק המדריך טרקים באזור, מציין: “העושר הביולוגי באמזונס לא מתבטא רק במספרים, אלא גם ביחסי הגומלין המורכבים בין המינים. למשל, ציצית הבלוטים שעל עצי הדקל משמשת כבית גידול לעשרות מיני חרקים, צפרדעים זעירות ואפילו לקופים קטנים. כל מרכיב במערכת הזו הוא חיוני.”
צמחיה וצמחי מרפא
הצמחייה באמזונס היא לא רק מרהיבה, אלא גם בעלת חשיבות תרבותית ורפואית. במהלך הטרקים תוכלו ללמוד על:
- עצי ענק: עצי הקאפוק וה-Samaúma יכולים להגיע לגובה של 70 מטר, ובסיסם רחב במיוחד עם שורשי תמיכה מרשימים.
- צמחים טורפים: מינים שונים של צמחים טורפים שהתאימו עצמם ללכידת חרקים באדמה דלה במינרלים.
- צמחי מרפא: האמזונס ידוע בעושר צמחי המרפא שלו, וחלק מהטרקים כוללים הסברים על השימוש בהם:
- Copaíba – עץ שמפיק שרף בעל תכונות אנטי-דלקתיות.
- Andiroba – שמן המופק מזרעים המשמש לטיפול בחתכים ונשיכות חרקים.
- שיח הקוקה – צמח ששימש לטיפול בתסמיני מחלת גבהים ולהגברת הסיבולת לעבודה (לפני שהפך למקור לסמים).
- פירות אקזוטיים: הג’ונגל מלא בפירות טרופיים כמו אסאי, קופואסו, בקורי וגואריאנה, שחלקם נדירים מחוץ לאמזונס.
מיצוי הידע על צמחי המרפא מהמדריכים המקומיים הוא חלק מרתק מהטרקים. “הסבתא שלי ריפאה את כל תושבי הכפר עם צמחים שגדלו בחצר האחורית,” מספר דניאל, מדריך בן שבט הטוקנואה. “היום מדענים מכל העולם באים ללמוד מהידע המסורתי שלנו על צמחי המרפא.”
תרבות ומורשת מקומית
הטרקים במנאוס אינם מוגבלים רק לטבע, אלא מספקים גם הצצה לתרבויות העשירות של האמזונס:
- שבטים ילידים: באמזונס חיים יותר מ-350 קבוצות אתניות ילידות, כל אחת עם שפתה, אמונותיה ומנהגיה הייחודיים.
- קהילות ונהרות (Ribeirinhos): קהילות המתגוררות לצד הנהרות ומשלבות אורח חיים מסורתי עם מודרני, מתמחות בדיג, איסוף ופעמים רבות גם איתור יבולי יער כמו ברזיל נאטס (אגוזי ברזיל).
- מסורות ואומנויות: טרקים הכוללים ביקור בכפרים יאפשרו לכם לצפות באומנויות מסורתיות כמו אריגת סלים, יצירת חרוזים מזרעים טבעיים, וייצור כלי נשק מסורתיים כמו נשיפונים ומלכודות.
- מוזיקה וריקודים: חלק מהטרקים משלבים מופעי ריקודים מסורתיים או הדגמה של כלי נגינה יחודיים העשויים מחומרים טבעיים.
מריה, אנתרופולוגית המתמחה בתרבויות האמזונס, מסבירה: “תרבויות האמזונס התפתחו במשך אלפי שנים בהרמוניה עם הסביבה. למשל, שיטות החקלאות המסורתיות כמו ‘טרה פרטה’ (אדמה שחורה) – אדמה מועשרת שנוצרה על ידי האדם לפני מאות שנים – ממשיכה להיות פורייה גם היום ומהווה מקור השראה לחקלאות בת-קיימא.”
טרקים למשפחות וטרקים לשומרי מסורת
הטרקים באזור מנאוס מגוונים ומותאמים לקהלים שונים, כולל משפחות עם ילדים או מטיילים שומרי מסורת ודתיים:
טרקים למשפחות עם ילדים
משפחות המעוניינות לחשוף את ילדיהן לפלאי האמזונס יכולות ליהנות ממסלולים ייעודיים המותאמים לצרכיהם:
- טרק “האגם הקסום” בפארק ז’נאוארי – טרק קל של חצי יום עם פעילויות חינוכיות לילדים:
- שיט בסירות קטנות בין העצים המוצפים.
- זיהוי בעלי חיים בעזרת כרטיסיות מאוירות.
- פעילויות יצירה עם חומרים טבעיים כמו זרעים ועלים.
- הדגמה של הכנת קסבה (לחם מקומי) וטעימות.
- כפר בוטני אמזונס – אתר המשלב גן בוטני עם פעילויות למשפחות:
- שבילים נגישים וקלים להליכה, מתאימים לעגלות.
- תחנות אינטראקטיביות ללימוד על בעלי החיים והצמחים.
- מרכז להצלת חיות בר עם אפשרות לראות חיות שהוחרמו משוק הסחר הלא חוקי.
- סדנאות יצירה וסיפורים מהפולקלור של האמזונס.
דיאנה, מטיילת ישראלית שביקרה באמזונס עם שלושת ילדיה בני 6, 9 ו-12, מספרת: “טרק האגם הקסום היה חוויה מדהימה לכל המשפחה. הילדים היו מרותקים לסיפורים של המדריך על דגי הפיראניה וקופי העכביש. המדריכים ידעו להתאים את ההסברים לרמה של הילדים, והיו מספיק פעילויות והפסקות כדי לשמור על העניין. היינו קצת חששניים לפני, אבל זו הייתה אחת החוויות המשפחתיות המשמעותיות ביותר שלנו.”
טיפים לטרקים משפחתיים
- בחרו בעונה היבשה יותר (יוני-נובמבר) – פחות גשמים והיתושים מעטים יותר.
- התמקדו בטיולים קצרים – 2-4 שעות פעילות ביום הוא אידיאלי לילדים.
- ודאו שהחברה מתמחה בטיולי משפחות – חברות כמו Amazon Kids Tours או Family Amazonas מציעות תכניות ייעודיות.
- הביאו ציוד מתאים – כובעים רחבים, בגדים קלים ארוכים, נעליים סגורות, דוחה יתושים ידידותי לילדים (לבדוק התאמה לגיל), משקפות קטנות לילדים.
- הכינו משחקים – משחקי זיהוי בעלי חיים או צמחים, יומן מסע ילדותי.
טרקים לשומרי מסורת ודתיים
למטיילים שומרי מסורת ודתיים ישנם שיקולים ייחודיים בעת תכנון טרק באמזונס. הנה מספר אפשרויות ושיקולים חשובים:
- טרקים בהתאמה אישית – חברות כמו Amazon Kosher Tours או Amazon Spirit מתמחות בהתאמת טרקים לצרכים של מטיילים דתיים:
- אפשרות לארוחות כשרות או צמחוניות.
- הקפדה על לינה מתאימה (חדרים נפרדים לגברים ונשים או משפחות).
- תכנון המסלול בהתאם ללוח השנה העברי, כולל התחשבות בשבתות וחגים.
- לינה בלודג’ים עם תנאים מתאימים – במקום לינה בכפרים או מחנות:
- חדרים פרטיים עם שירותים ומקלחות צמודים.
- אפשרויות לחימום אוכל שהובא מראש.
- מרחבים לתפילה או טקסים דתיים.
הרב אברהם, שמוביל קבוצות של מטיילים דתיים לאמזונס, מסביר: “הטבע המרהיב של האמזונס הוא חוויה רוחנית עמוקה עבור המטיילים שלנו. אנחנו מתאימים את המסלולים כך שנוכל לשמור על המסורת גם בלב הג’ונגל – מתפללים בזריחה מול נהר האמזונס, מביאים אוכל מותאם, ומקפידים על צניעות וכבוד בביקורים בכפרים. זו הוכחה שאפשר לשלב בין אמונה לבין חקר העולם.”
נקודות חשובות לתכנון
למטיילים דתיים ושומרי מסורת, הנה כמה נקודות חשובות לתכנון הטרק:
- תכננו מראש – הזמינו לפחות 3 חודשים מראש כדי לאפשר את כל ההתאמות הנדרשות.
- דונו על צרכים ספציפיים – שיתוף פעולה פתוח עם חברת הטיולים בנוגע לצרכי כשרות, תפילה, צניעות וכו’.
- בדקו נושאי בריאות – התייעצו עם רב לגבי תרופות ומצבי פיקוח נפש.
- הקפידו על כיסויי ראש וביגוד צנוע – שימו לב שגם בגדים צנועים צריכים להיות נוחים ומתאימים לאקלים הטרופי.
- ערכו הכנה תרבותית – הכירו את המנהגים והנורמות של הקהילות המקומיות כדי להימנע מאי-נעימויות.
שאלות ותשובות על טרקים במנאוס ברזיל
מהי העונה המומלצת לטרקים במנאוס?
העונה המומלצת ביותר היא בתקופות המעבר בין העונות (מאי-יוני או נובמבר-דצמבר). בתקופות אלה ניתן ליהנות מיתרונות העונה הגשומה והיבשה – חלק מהנהרות עדיין מלאים מספיק לשיט, וחלק מהאזורים היבשים נגישים לטרקים רגליים. העונה היבשה (יוני-נובמבר) טובה יותר לטרקים רגליים, בעוד שהעונה הגשומה (דצמבר-מאי) מתאימה יותר לשיט בקנו וחקירת היערות המוצפים.
איזה ציוד חיוני לטרקים באמזונס?
הציוד החיוני כולל: בגדים קלים וארוכים המתייבשים מהר, כובע רחב שוליים, נעליים אטומות למים או מגפיים, דוחה יתושים עם DEET (לפחות 30%), קרם הגנה מהשמש (SPF50+), גשמייה קלה, פנס ראש, שקיות אטומות למים למסמכים וציוד אלקטרוני, וערכת עזרה ראשונה בסיסית. חשוב גם להביא מספיק מים (או טבליות לטיהור) ומזון אנרגטי אם יוצאים לטרק ארוך. חלק מחברות הטיולים מספקות ציוד בסיסי כמו מגפי גומי ורשתות נגד יתושים, אך חשוב לברר זאת מראש.
האם ניתן לעשות טרק באמזונס באופן עצמאי?
לא מומלץ לבצע טרקים באמזונס באופן עצמאי, במיוחד אם זהו ביקורכם הראשון באזור. הג’ונגל מורכב ויכול להיות מסוכן למי שאינו מכירו היטב – הסכנות כוללות התמצאות, בעלי חיים מסוכנים, מחלות טרופיות וקשיי ניווט. המדריכים המקומיים מכירים את השבילים, יודעים לזהות סכנות, מבינים את הדינמיקה של הנהרות ומכירים את הקהילות המקומיות. בנוסף, בחלק מהאזורים נדרשים אישורים מיוחדים שרק חברות טיולים מורשות יכולות לספק.
אילו חיסונים נדרשים לפני יציאה לטרק במנאוס?
החיסון העיקרי הנדרש לנוסעים לאזור האמזונס הוא חיסון נגד קדחת צהובה, שהוא חובה על פי חוק בברזיל. מומלץ גם להתחסן נגד הפטיטיס A ו-B, טיפוס הבטן, ולשקול חיסון נגד כלבת. בנוסף, חשוב להתייעץ עם רופא לגבי טיפול מונע למלריה, שכן חלק מאזורי האמזונס נחשבים לאזורי סיכון. התייעצות עם מרפאת מטיילים חודשיים עד שלושה לפני היציאה היא צעד חשוב בהכנה לטרק.
מה ההבדל בין טרקים בעונה היבשה וטרקים בעונה הגשומה?
בעונה היבשה (יוני-נובמבר), השבילים יבשים יותר ונוחים להליכה, יש פחות יתושים, וקל יותר לצפות בחיות בר שמתקבצות סביב מקורות מים. זו תקופה אידיאלית לטרקים רגליים בג’ונגל. בעונה הגשומה (דצמבר-מאי), הנהרות גבוהים יותר, מה שמאפשר שיט בקנו לאזורים שאינם נגישים בעונה היבשה. זוהי תקופה טובה לחקור יערות מוצפים ולראות דגים וצמחיה אקווטית ייחודית. הצמחייה בעונה הגשומה עשירה ופורחת יותר, והיערות ירוקים ומרהיבים במיוחד.
האם טרקים במנאוס מתאימים למשפחות עם ילדים?
כן, ישנם מסלולי טרקים המותאמים במיוחד למשפחות עם ילדים. אלו כוללים בדרך כלל טרקים קצרים יותר (2-4 שעות), פעילויות חינוכיות ואינטראקטיביות, ומדריכים המנוסים בעבודה עם ילדים. מומלץ לבחור בטרקים יומיים או בלודג’ים נוחים המציעים תוכניות מיוחדות למשפחות. טרקים כמו “האגם הקסום” בפארק ז’נאוארי או פעילויות בכפר הבוטני אמזונס מעוצבים במיוחד עבור משפחות ומשלבים למידה עם הנאה. חשוב להקפיד על הגנה מיתושים, הידרציה מספקת, וציוד מתאים לילדים.
אילו אפשרויות לינה קיימות במהלך טרקים באמזונס?
אפשרויות הלינה במהלך טרקים באמזונס מגוונות: לודג’ים אקולוגיים שמציעים מיטות נוחות, שירותים ומקלחות (לרוב משותפים), וארוחות מקומיות; לינה בכפרים מקומיים בבתי משפחות או בבקתות אורחים, לרוב בערסלים או על מחצלות; מחנות בג’ונגל הכוללים ערסלים מוגנים ביריעות נגד גשם ויתושים. רמות הנוחות משתנות בהתאם לסוג הטרק והתקציב, כאשר לודג’ים כמו Amazon Ecopark או Juma Lodge מציעים תנאים נוחים יותר, בעוד שמחנות בג’ונגל מספקים חוויה אותנטית יותר אך בתנאים בסיסיים.
מהם האתגרים העיקריים בטרקים באמזונס וכיצד מתמודדים איתם?
האתגרים העיקריים כוללים: אקלים טרופי לח עם טמפרטורות גבוהות (27-33°C) ולחות של 80-95%; אדמה בוצית ושבילים קשים, במיוחד בעונה הגשומה; יתושים ומזיקים אחרים; והתמצאות מורכבת בג’ונגל הצפוף. להתמודדות מוצלחת: הקדישו זמן להתאקלמות לפני טרק ארוך; שתו הרבה מים גם כשאינכם צמאים; לבשו בגדים ארוכים וקלים והקפידו על שימוש בדוחה יתושים; האזינו להוראות המדריכים המקומיים; וצאו לטרק בשעות הבוקר המוקדמות או אחר הצהריים המאוחרות כדי להימנע משעות השיא של החום.
מהן חברות הטיולים המובילות לטרקים במנאוס?
כמה מחברות הטיולים המומלצות הן: Amazon Gero Tours, המתמחה במסעות עומק של 3-7 ימים; Amazon Experience, המציעה טרקים משפחתיים וטרקים יומיים; Katerre Expeditions, המתמחה בטרקים אתנוגרפיים באזור שמורת אנאווילהאנאס; Amazon Great Tours, שידועה בשירות האיכותי ובמדריכים דוברי עברית עבור תיירים ישראליים; ו-Iguana Turismo, המתמחה בטרקים אקולוגיים ובצפרות. בבחירת חברה, חשוב לבדוק ביקורות, לוודא שהמדריכים הם מקומיים עם ידע עמוק על האזור, ולברר מראש על גודל הקבוצות, נושאי בטיחות, ואם החברה פועלת באופן אקולוגי ואחראי.
איך מגיעים למנאוס?
מנאוס נגישה בעיקר בטיסות. יש טיסות בינלאומיות ישירות מארה”ב ואירופה אל נמל התעופה הבינלאומי של מנאוס (Eduardo Gomes International Airport). מישראל, הדרך הנפוצה היא לטוס לריו דה ז’נירו או סאו פאולו, ומשם לקחת טיסה פנימית למנאוס. חברות התעופה המרכזיות הפועלות לאזור הן LATAM, GOL ו-Azul. ניתן גם להגיע למנאוס בסירה מבלם או מאחת הערים הגדולות לאורך נהר האמזונס, אך זו נסיעה ארוכה (4-5 ימים) המתאימה יותר למי שרוצה לחוות את החיים על הנהר ולא ממהר.
מילים: 3,265